Champagne ger dig vackrare hy- Här är varför
-15% på Neutriherbs & Skinroller | Kod: GLOW15
menu Created with Sketch.
search Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
bag Created with Sketch.
-15% på Neutriherbs & Skinroller | Kod: GLOW15
  • Över 100.000 nöjda kunder!
  • Köp nu, betala i slutet av Mars!
  • Fri frakt över 399kr

Champagne ger dig vackrare hy - här är varför

Champagne är en dryck som gör varje party festligare. Men visste du att den även kan göra din hud vackrare? Det låter kanske för bra för att vara sant, men så är det!

Champagne är dessutom bättre för figuren om man försöker minska sitt kaloriintag eftersom det innehåller färre kalorier än annat vin och öl.

Dessutom gör bubblorna att man blir nöjd snabbare. Och så känns det bra mycket mer classy att dricka ett glas långsamt än att svepa det, så klart.

Men även om du skulle få i dig ett extra glas så finns det en sak som gör att du inte behöver ha dåligt samvete, och det är antioxidanterna i champagnen.

Antioxidanter som vårdar huden och resten av kroppen

Champagne innehåller massor av antioxidanter
Champagne är gjort av vindruvor som naturligt har väldigt mycket antioxidanter i sig. Detta är inte bara bra för huden, utan minskar skador på blodkärl, sänker kolesterolnivåerna och förebygger blodproppar.

Dessutom har det visat sig att ett par glas champagne kan vara bra för hjärtat och blodcirkulationen och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar och stroke.

Ditt favoritbubbel innehåller bland annat resveratrol, som är en kraftfull antioxidant som skyddar din hud mot skador.

Självklart är det inte ett bra drag att dricka champagne varje dag, men någon gång då och då är inget att ha dåligt samvete för.

Dessutom behöver man inte dricka det för att få finare hy av det. Nu ska vi tillsammans se på hur du kan använda champagne i din hudvård om du råkar ha en skvätt över eller vill lyxa till det med dina tjejkompisar!

Använd champagne på huden


Champagne kan användas som ett naturligt ansiktsvatten och minskar då rodnad och inflammation tack vare polyfenoler och vinsyra. Detta är extra effektivt om man har akne eller väldigt fet hy då den höga koncentrationen av antioxidanter hjälper till att minska överskottet av oljor. Resultatet blir ett härlig glow!

Så här gör du:
1.       Kall champagne är både godast och bäst för huden, så börja med att lägga champagnen på kylning.

2.      Under tiden kan du tvätta ditt ansikte ordentligt med en bra ansiktsrengöring.

3.      Häll upp lite champagne i en skål och doppa en bomullstuss. Dutta sedan över hela ansiktet.

4.      Vänta tills champagnen har torkat och applicera sedan ett C-vitaminserum för extra mycket glow.

5.      Avsluta med en ansiktskräm när serumet har torkat.

Tänk på att alkohol torkar ut huden om man använder det för ofta, så det räcker att behandla med champagne en gång i veckan. (Vilket är ganska lagom ofta att ta sig ett glas också, tycker vi!)

 

 

Produkter att varva med champagnen

Det är inte alltid man har en öppen flaska champagne i kylen, men öppna flaskor av dessa produkterna är lättare att ha nära till hands och ger samma fantastiska glow!