En guide till anti-age på koreanskt vis

15% extra rabatt på allt | Kod: SPRING15

menu Created with Sketch.
search Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
bag Created with Sketch.

15% extra rabatt på allt | Kod: SPRING15

  • Över 200.000 nöjda kunder!
  • Köp nu, betala i slutet av Maj!
  • Fri frakt över 399kr

En guide till anti-age på koreanskt vis

 

På senare år har trenden med K-beauty verkligen slagit stort. Vad står det för? Korean beauty, så klart! Och det finns en anledning till varför världen har fått upp ögonen för just koreansk skönhetsvård – de ser alla så unga ut!

Man kan så klart skylla på deras gener och hävda att det inte är lönt för oss att försöka, (svenskar är visserligen kända för att vara snygga, men kanske inte för att se yngre ut än vi är). Men faktum är att koreanerna själva inte förlitar sig på sina gener utan verkligen lägger ner stor ansträngning på att ta hand om sin hy.

Så vad är det egentligen som de gör annorlunda och vad använder de för typ av produkter? Packa resväskorna, för nu åker vi på studiebesök till Sydkorea!

 

4 saker koreanerna undviker som åldrar huden


Medan vi i västvärlden ofta fokuserar på att reparera skada som redan är skedd, till exempel genom rynkkrämer som antas kunna trolla bort ens rynkor, så försöker koreanerna att se till att undvika sådant som är potentiellt dåligt för huden.

Den första saken de undviker är UV-strålning, vilken inte bara kan ge en hudcancer om man bränner sig, men som faktiskt minskar kollagenproduktionen i huden. Det gör att huden blir mindre elastisk och därför lättare får rynkor.

Den andra saken de försöker undvika är fria radikaler eftersom de skadar cellerna och därför gör att vi åldras lättare.

Torr hud är den tredje saken de skyr som pesten. När vi blir äldre producerar huden mindre sebum vilket gör att det är extra viktigt att vara riktigt noga med återfuktningen.

Slutligen ser koreaner rökning som ett stort hot mot deras ungdomliga hud, vilket den utan tvekan också är. Men de ser inte bara de skadliga ämnena i cigaretten som ett problem, utan även själva utblåsningen av röken. De menar på att varje gång man blåser ut så ökar man risken för rynkor kring munnen. Är det sant? Vem vet! Men det är bäst att låta bli att röka ändå!

 

Tidig anti-aging är A och O


I Korea finns det ett talesätt som lyder: ”Du kan ljuga om din ålder, men din hud ljuger inte.” Och som vi redan förstått så är koreanerna experter på att förebygga ålderstecken. Så när ska man då egentligen börja med anti-aging enligt dem?

Här i Sverige är det vanligast att man börjar runt 30 och börjar man innan 25 anses det av många som väldigt tidigt. Men i Korea är det inte helt ovanligt att man börjar redan i tonåren!

Och det är klart, även om det kanske är lite överdrivet eftersom man fortfarande är väldigt ung så börjar man ju åldras någon gång. Börjar man långt innan dess så kan man vara säker på att man redan använder rätt produkter när man väl börjar åldras.

 

Livsstilen har inverkan på huden

 Ginseng är rikt på antioxidanter.
Koreanerna har förstått att god hudvård inte bara är begränsad till ens morgon- och kvällsrutin, utan att den inbegriper att man hela tiden gör små val som påverkar huden positivt. Ens livsstil måste vara sådan att den främjar huden. De är till exempel noga med att använda solkräm och många applicerar den varannan till var tredje timme.

Som vi nämnde tidigare undviker de rökning, men även alkohol, sömnbrist och koffein anses vara hudbovar. De menar också på att om man äter för mycket så gör det att man åldras, så de försöker att känna efter och sluta äta när de är lagom mätta. Kanske är detta orsaken till att de också är så smala!

Överhuvudtaget spelar mat en stor roll i anti-aging i Korea. Man äter ginseng, ansjovis, bönor samt frukt och grönt för att förebygga åldrande. Ginsengen och bönorna äts för att de innehåller antioxidanter som både håller huden ung men också hjälper mot trötthet. Och trötthet gör ju inte precis att man ser yngre ut, eller hur?

Ansjovis ska hjälpa till att ta bort syre som snabbar på åldrandeprocessen. Det är främst frukt och grönt som har vitamin A, C och E som man äter för hudens skull. Helst ska frukten och grönsakerna vara i säsong. För det säger ju sig självt att om de är odlade i närheten och inte har åkt båt i flera veckor så kommer de innehålla fler nyttigheter. Kål och broccoli är storfavoriter som ju är väldigt hälsosamma. De anses vara utrensande för att bli av med dåliga ämnen som behöver detoxas.

 

Ansiktsmassage


Något som vi här i Sverige inte alls gör lika mycket som koreanerna är att ge oss själva ansiktsmassage. De duttar eller trycker lätt med fingertopparna eller knogarna och tanken är att det ska stimulera blodcirkulationen. Man gör ofta detta längsmed käklinjen (eller v-linjen, som de kallar det), mellan ögonbrynen och även där huden veckar sig mellan munnen och näsan när man ler. Hela området runt munnen brukar man också fokusera lite extra på. Det här är intressant, för svenskar fokuserar oftast på rynkorna runt ögonen, men faktum är att rynkor runt munnen också kan få en att se äldre ut.

Innan de masserar ansiktet ser de till att använda någon typ av olja eller kräm så att det är lätt att massera. Här är en video där du kan lära dig hur du masserar ditt ansikte korean style! 

 

Ingredienser och hudvårdsrutin


Något koreanska hudvårdsprodukter är kända för är deras spännande ingredienser. Man använder saker som kollagen, elastin, honung, ginseng och hyaluronsyra. Det finns också mer annorlunda ingredienser såsom snigelslem, guld och kol.

Ginseng ses som en riktig superingrediens som förhindrar åldrande, bevarar hudens elasticitet, får hudcellerna att leva längre och dessutom är det en antioxidant.

När det gäller vilka produkter man använder så är det första de flesta tänker på att de använder många olika produkter, och det stämmer verkligen. Här kommer en lista på produkter som bör finnas med i hudvårdsrutinen morgon och kväll enligt koreanerna!

-          En löddrande rengöring. (Tar bort smink och smuts)

-          Ansiktsvatten. (Tar bort eventuella rester rengöringen missade och gör andra produkter mer effektiva)

-          Serum. (Kan göra lite olika saker beroende på vad du vill uppnå)

-          Ögonkräm. (Återfuktar huden under ögonen och gör att du ser piggare ut)

-          Dag/nattkräm. (Återfuktar resten av huden)

-          SPF. (Endast morgon för att skydda huden mot solen.)

Dessutom brukar man göra några extra saker ungefär tre gånger i veckan. De inkluderar:

-          En oljebaserad rengöring. (Tas innan den löddrande rengöringen)

-          Exfoliering. (Antingen med en peelingprodukt eller någon typ av borste innan ansiktsvattnet)

-          Essence. (En produkt som liknar ansiktsvatten men som ger extra mycket fukt. Tas innan serumet)

-          Sheet mask. (Eller arkmask på ren svenska. En ansiktsformad mask som absorberat ett serum.)

 

Är du nyfiken på att testa K-beauty? I så fall har vi massor av härliga produkter från Korea som du kan lägga till i din hudvårdsrutin! 

 

 

 

Här är några av våra favoritprodukter från Korea!

heart-solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.

SPRING15
−48%
heart-solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
ECLADO Ginseno Triple Firming Crystal Treatment ECLADO Ginseno Triple Firming Crystal Treatment
Exklusiva Ginseno-serien

ECLADO Ginseno Trip... ECLADO Ginseno Triple ... ECLADO Ginseno Triple Firming Crystal...

1 165 kr 599 kr
heart-solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.

SPRING15
−10%
heart-solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
Melaban Cream 50g Melaban Cream 50g
Ansiktskräm mot pigmentfläckar och ojämn hy - Hudvård

Melaban Cream 50g Melaban Cream 50g Melaban Cream 50g

499 kr 449 kr