Glöm inte din fotvård!

Alltid fri frakt & 14-dagar fri faktura

menu Created with Sketch.
search Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
bag Created with Sketch.

Alltid fri frakt & 14-dagar fri faktura

 • Över 200.000 nöjda kunder!
 • Köp nu, betala i slutet av Juni!
 • Fri frakt över 399kr

Glöm inte din fotvård! 

Har du vackra fötter? De flesta av oss skulle nog skratta som svar på den frågan och säga att det skulle man kanske inte precis kalla dem. Fötterna är generellt något som man ofta glömmer bort när man pratar om skönhetsvård. Det är helt enkelt inte lika kul att pyssla om fötterna som att fixa till håret eller hyn i ansiktet.

Våra fötter får egentligen utstå en hel del när man tänker på det. De går instängda i skor för jämnan och går flera tusen steg om dagen. Men även om fötterna är väl använda så är det många som glömmer bort eller struntar i att ta hand om dem. Detta kan i bästa fall leda till att de bara är lite torra, men kan i värsta fall leda till att man får svamp, hälsprickor och annat. Vi ska nu ta en titt på varför du bör ta hand om dina fötter, vad som kan hända om du inte gör det, samt hur du ska göra för att förebygga problem och få dina fötter att må bättre än någonsin!

Och om du följer våra fotvårdstips så kanske du en dag kan svara ja på frågan om du har vackra fötter!

För att fortsätta vara effektiv på jobbet

Det är lättare att vara produktiv på jobbet med glada fötter.
Om du ofta arbetar stående så är det ganska självklart att dina fötter behöver må bra för att du ska kunna jobba ordentligt. Och även om du arbetar vid ett skrivbord så måste du så klart resa dig upp och gå iväg ibland. Faktum är att det är viktigt att ta en bensträckare åtminstone en gång i timmen för att hålla hälsan på topp. Om du inte tar hand om dina fötter kan det påverka din prestation på jobbet och göra att du inte jobbar lika effektivt, och det är aldrig något positivt.

 

För att hålla dig fysiskt aktiv

Om fötterna mår bra är det lättare att träna.
Det är knappast någon hemlighet att fysisk aktivitet är viktigt för hälsan. Och om man har ont i fötterna och inte kan gå, springa eller hoppa så är det svårt att få tillräckligt med träning. Så för att du ska kunna hålla igång tillräckligt mycket är det viktigt att dina fötter mår bra så att du kan träna utan obehag!

Att kunna träna yoga barfota eller att slippa skämmas över sina fötter i omklädningsrummet på gymmet är så klart också ett stort plus som helt enkelt gör livet enklare! Välmående fötter gör ofta att man känner sig lite gladare och är ett lätt sätt att muntra upp sig själv!

För att förebygga större problem

Det är viktigt att förebygga problem med fötterna.
Du tänker kanske ibland att det är okej att strunta i att ta hand om dina fötter eftersom du inte direkt har några problem med dem. Men grejen med fotvård är inte bara att bota existerande problem, utan att förebygga att det uppkommer några. Om du inte tar hand om dina fötter ordentligt kan du få problem med en mängd olika saker, från värkande naglar till spruckna hälar, blåsor, vårtor och svamp.

Det är verkligen värt att ta lite tid varje vecka till att ta hand om dina fötter, för annars kommer det ta mycket mer tid, energi och frustration att bli av med problem du kunde ha undvikit.

Så sköter du om dina fötter rätt


Här kommer de bästa tipsen för att få glada fötter som ser vackra ut och fungerar bra i vardagen!

 • Tvätta dina fötter dagligen med tvål/duschkräm och vatten och se till att torka ordentligt mellan tårna.
 • Byt strumpor varje dag och ta ett nytt par om dina fötter har blivit blöta eller du har svettats. Använd gärna naturmaterial som andas.
 • Gå gärna barfota så ofta du kan eller i öppna sandaler så att fötterna får luftas. Och sov alltid barfota.
 • Klipp naglarna korta, men inte för korta. Klipp tvärs över istället för att klippa av hörnen. Annars kan du få nageltrång om du har otur.
 • Använd hellre en fotskrubb än en fotfil, eftersom filning kan leda till att man får hårdare hud i längden och man då hamnar i en ”ond cirkel” där man måste fila. Detta gäller särskilt grova rasplika fotfilar.
 • Om du har problem med mycket hård och död hud på fötterna, prova fotsockor som innehåller kemisk peeling. Efter några dagar börjar all död hud ramla av och fötterna blir som nya!
 • Om du har problem med svamp eller vårtor, gå till en professionell fotterapeut för rätt behandling. Undvik att vara barfota där andra går eftersom det kan smitta.
 • Använd fotkräm ofta, gärna varje gång du har duschat. Men se till att undvika att smörja mellan tårna, särskilt om du har fotsvamp, eftersom det då blir för fuktigt. Ta på ett par strumpor efter att fötterna fått torka någon minut så att du inte kladdar ner golvet i onödan.
 • Om du vill ge fötterna en extra fuktboost kan du trä på ett par fryspåsar under strumporna så att inte de suger upp krämen. Då får fötterna tid på sig att verkligen absorbera krämen ordentligt. Om du när du gör detta får lite kräm mellan tårna, se till att torka torrt med en frottéhandduk när du tagit av plastpåsarna.
 

Avslutningsvis vill vi säga att vi förstår att man ibland kan känna att man inte har tid eller ork att ta hand om fötterna. Det är lätt hänt att man fokuserar all sin energi på ansiktet – för det är ju det som syns!

Men om man istället för att se fotvård som ett nödvändigt ont vänder på det och försöker att se det som ett sätt att ta hand om sig själv och sin hälsa, en sparitual som vi har turen att få göra varje vecka, så kommer du snart att komma in i en rutin som känns naturlig och självklar.

Och innan du vet ordet av kommer dina fötter att vara vackrare än någonsin!

 

 

 

Våra storsäljare! 

Här är några exempel på fantastiska produkter som våra kunder bara älskar! 

EXTRA20
−30%
heart-solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
Skinroller + Neutriherbs Vitamin C Serum (10%) 30ml Skinroller + Neutriherbs Vitamin C Serum (10%) 30ml
Dagkur med näring - Pigmentfläckar - Hudvård

Skinroller + Neutri... Skinroller + Neutriher... Skinroller + Neutriherbs Vitamin C Se...

937 kr 649 kr
EXTRA20
heart-solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
Monster Foot Peeling Pack Monster Foot Peeling Pack
Fotbehandling

Monster Foot Peelin... Monster Foot Peeling Pack Monster Foot Peeling Pack

129 kr
EXTRA20
−14%
heart-solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
Xlash Ögonfransserum 3 ml Xlash Ögonfransserum 3 ml
Få längre & fylligare fransar - Ansiktsvård

Xlash Ögonfransseru... Xlash Ögonfransserum 3 ml Xlash Ögonfransserum 3 ml

699 kr 599 kr
EXTRA20
heart-solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
Egyptian Magic All Purpose Skin Cream Egyptian Magic All Purpose Skin Cream
All-Purpose Cream - Torr hud - Bivax - Bästäljare - Hudvård

Egyptian Magic All ... Egyptian Magic All Pur... Egyptian Magic All Purpose Skin Cream

439 kr