Hudvårdsfällor du vill undvika

15% extra rabatt på allt | Kod: SPRING15

menu Created with Sketch.
search Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
bag Created with Sketch.

15% extra rabatt på allt | Kod: SPRING15

  • Över 200.000 nöjda kunder!
  • Köp nu, betala i slutet av Maj!
  • Fri frakt över 399kr

Hudvårdsfällor du vill undvika

I jakten på den perfekta huden finns det många tips och trix man stöter på. Många av dem fungerar, men vissa gör det inte. Och så finns det så klart en del saker som fungerar olika bra för olika hudtyper. Men rent generellt, vilka hudvårdsfällor bör vi alla undvika att hamna i? Vi ska nu kolla på några saker som du aldrig borde göra mot din hud och vad du bör göra i stället.

 

1. Sminkservetter


Att tvätta bort sminket med en våtservett hör till mångas vardag. Men ärligt talat är det en riktigt dålig idé och de bör bara användas i nödfall. Frågan är om inte tvål och vatten till och med är ett bättre alternativ. Våtservetterna får nästan aldrig bort allt smink, och för att få bort ögonmakeup behöver man ofta gnugga alldeles för hårt, vilket kan leda till torr hy och rynkor.

 

2. För varmt vatten

Tvätta inte ansiktet med för varmt vatten.
Man kan ju tycka att det känns lyxigt och skönt med ångande hett vatten, men tvätta inte ansiktet i det! Det torkar bara ut huden. Använd i stället ljummet vatten, så kommer du att märka stor skillnad på din hud.

 

3. Överdriven exfoliering
Död hud är så klart inte något vi vill ha i ansiktet och det kan vara frestande att skrubba lite väl mycket för att få bort den. Peelingprodukter med polerande korn, rengöringsborstar och liknande redskap bör inte användas alltför ofta.

 

Ibland hör man influencers tala om att de använder elektriska roterande borstar morgon och kväll för att verkligen få ansiktet helt rent. Och visst blir det rent, men vem har sagt att 100% renhet är något att sträva efter?

 

Det som verkligen händer är att när sminket är borta och död hud har blivit bortpolerad tar den hårdhänta behandlingen bort hudens naturliga oljor, vilket faktiskt kan göra att huden börjar bli oljigare i ren protest.

Peela eller exfoliera ansiktet ett par gånger i veckan, det räcker gott och väl och ger huden en chans att återhämta sig emellan behandlingarna.

 

4. Huskurer som inte fungerar


Vi är nog alla skyldiga till att i våra tonår ha stått i köket och mixat ihop några grejer vi hittat i skafferiet som vi hört ska vara bra för ansiktet, från banan till yoghurt. Och visst, det finns huskurer som faktiskt fungerar, men de flesta gör inte det.

När det väl kommer till kritan är ju inte dessa hemmasnickrade recept baserade på forskning, utan det är helt enkelt någon som har gissat att någon frukt fungerar mot rynkor.

Ett exempel är olivolja. Man kan läsa massvis på nätet om hur bra den är för huden, men när man tittar lite närmare på den så har den för stora molekyler för att tränga igenom huden och göra någon nytta.

 

5. Slarv med att tvätta bort sminket


En oerhört vanlig hudvårdsfälla är att låta bli att tvätta bort sminket på kvällen. Vi vet, man kan vara sjukt trött när man kommer hem på kvällen, men precis som du bör borsta tänderna för din hälsas skull bör du tvätta bort sminket för din huds skull.

Om du inte gör det blir inte bara kudden fläckig och huden får ingen chans att återhämta sig under natten, utan det innebär ju också att du inte använder någon ögonkräm och nattkräm.

Var schysst mot din hud och tvätta bort sminket varje kväll så kommer huden att vara schysst tillbaka!

 

6. För lite solkräm
Solen kan skada huden ordentligt. I värsta fall kan du få hudcancer, i bästa fall rynkor. Men det är många som ändå slarvar med solkrämen. Och även de som använder det applicerar den för lite och för sällan.


7. Smutsiga sminkborstar

Tvätta dina sminkborstar regelbundet.
Smutsiga sminkborstar kan ge dig finnar och det är överhuvudtaget ganska ofräscht. Gör det till en vana att rengöra dina penslar. Det behöver inte vara så svårt som det ibland kan verka.

Om du vet att du aldrig kommer ta dig iväg och köpa borstrengöringssprej och någon matta man ska lägga i vasken, varför inte bara tvätta av borstarna med lite schampo och låta dem självtorka? Det är bra mycket bättre än att aldrig tvätta dem och det tar bokstavligt talat ett par minuter.

 

8. Ta på huden


Varje gång du rör vid ditt ansikte under dagen blir det smutsigare och huden påverkas negativt. När du rör vid ditt ansikte bör du ha nytvättade händer och ha en bra anledning. Sitt inte och plocka hår med en pincett medan du pillar massor i ansiktet, det kommer visserligen att göra huden mindre hårig, men också mindre välmående.

 

9. Klämma finnar


Vi vet, det är väldigt frestande, men det är verkligen inte bra att klämma finnar. Det kan göra så att du får fula ärr, eller att finnen blir inflammerad och ännu fulare, särskilt om du inte lyckas klämma den.

Om din finne är ”mogen” att klämmas så räcker det med att tvätta ansiktet med en blöt ansiktstrasa och den är i så fall ganska lätt att helt enkelt gnugga bort lite lätt.

 

10. Sova med nedsläppt hår

Sov inte med nedsläppt hår.
Är man rädd om sitt hår bör man inte sova med det nedsläppt, då det sliter väldigt mycket på det. Men även huden tar stryk av utsläppt hår eftersom dina hårprodukter hamnar både på kudden och direkt i ansiktet. Och de är så klart inte anpassade för din hy. De kan göra den fet och ge dig finnar.

 

11. Dålig livsstil
Vår livsstil gör verkligen stor skillnad på vår hy. Om du låter bli att röka, dricka mycket alkohol och sitta stilla för mycket och i stället lever en aktiv livsstil med en hälsosam kost och mängder av vatten så kommer det verkligen att göra att din hy har ett fint glow.

Detta är väldigt svårt, om inte omöjligt, att kompensera för med skönhetsprodukter. Du kan med andra ord inte leva ohälsosamt och tänka att det inte gör något för att du köper fina, dyra krämer.

Det gamla talesättet ”du är vad du äter” stämmer verkligen. Vi behöver vitaminer och mineraler i kosten för att huden ska må bra och rikligt med vatten för att den ska vara återfuktad.

 

 

 

 

Produkter som räddar din hy

Dessa produkter är extra bra när du vill bryta dåliga vanor och ge din hud en nystart. 

SPRING15
−10%
heart-solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
Vitamin C Serum Radiant 15% Vitamin C Booster 30ml Vitamin C Serum Radiant 15% Vitamin C Booster 30ml
Alla hudtyper - Hudvård

Vitamin C Serum Rad... Vitamin C Serum Radian... Vitamin C Serum Radiant 15% Vitamin C...

389 kr 349 kr
SPRING15
−30%
heart-solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
Cicamed ASD 3-in-1 Active Spot Treatment 15g Cicamed ASD 3-in-1 Active Spot Treatment 15g
Punktbehandla finnar & akne - Hudvård

Cicamed ASD 3-in-1 ... Cicamed ASD 3-in-1 Act... Cicamed ASD 3-in-1 Active Spot Treatm...

229 kr 159 kr
SPRING15
−16%
heart-solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
Ansiktsmask Purifying Pink Clay Mask 100 ml - Brilliant Ansiktsmask Purifying Pink Clay Mask 100 ml - Brilliant
Djuprengörande Ansiktsmask - Förstorade porer, oljig hud - Hudvård

Ansiktsmask Purifyi... Ansiktsmask Purifying ... Ansiktsmask Purifying Pink Clay Mask ...

299 kr 249 kr
SPRING15
heart-solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
Skinroller PRO + Hyaluronic Acid Serum & Vitamin C
Behandling för torr hud - Ansiktsserum - Hudvård

Skinroller PRO + Hy... Skinroller PRO + Hyalu... Skinroller PRO + Hyaluronic Acid Seru...

937 kr