Så väljer du rätt hudvård efter din ålder - Skinroller.se

15% extra rabatt på allt | Kod: SPRING15

menu Created with Sketch.
search Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
bag Created with Sketch.

15% extra rabatt på allt | Kod: SPRING15

  • Över 200.000 nöjda kunder!
  • Köp nu, betala i slutet av Maj!
  • Fri frakt över 399kr

Så väljer du rätt hudvård efter din ålder

Huden är kroppens största organ och kanske också det mest utsatta. Förutom att den utsätts för sol, kyla, vind och vatten så påverkar också kläder tillverkade av syntetmaterial att huden inte kan andas optimalt och material som nickel i byxknappar kan skapa allergier. Dessutom fungerar huden som skydd mot alla möjliga skadliga saker som bakterier, virus och strålning från solen. 

Att hudens struktur och celler förändras genom åren behöver man inte vara speciellt gammal för att upptäcka. När man klappar en liten baby känner man hur mjuk och len huden är jämfört med lite äldre barns hud. Och så fort man har fyllt 25 tittar kråkfötterna fram vid ögonen och man undrar om pannan alltid har varit så där rynkad. 

Hur väljer man rätt produkter för sin ålder?

Livet igenom förändras huden ständigt, precis som allt annat. Hormonerna påverkar uppkomsten av akne, något som exempelvis blir påtagligt i tonåren då huden är fetare. När man blir äldre minskar aknen men huden blir också torrare och man behöver tillföra mer fukt. Det är därför viktigt att välja hudvårdsprodukter efter de förutsättningar huden har. Kanske har du använt samma hudvårdsprodukt under flera år men nu känner att den börjar tappa sin verkan. Det är inte konstigt eftersom hudens förutsättningar har förändrats.

Det kan till exempel röra sig om att du börjat ett nytt jobb där luftkonditionering gör att smuts och bakterier sprids och elektronik gör luften torr. Eller så kan det vara en ny hobby där du vistas mycket utomhus, vilket gör att huden utsätts för UV-strålar som också påverkar huden negativt.

Även om du har en hy som tål mycket sol utan att bli bränd så påverkas huden av skadliga UV-strålar. En hudläkare på Hudcentrum i Stockholm berättar att de flesta som drabbas av hudcancer är de som tål sol och sällan bränner sig, eftersom de oftast inte är lika noga med att smörja in sig.

Självklart spelar hälsan också en viktig roll. Tillräckligt med vatten, god sömn, motion och hälsosam kost ger huden en god chans att hålla sig i trim. Men oavsett miljö och vilka produkter du använder så finns det vissa perioder i livet då huden brukar förändras. Vi ska nu ta en titt på vad du ska tänka på när du väljer din hudvård, beroende på hur gammal du är. 

 

VIKTIGAST NÄR DU ÄR 20-25: NÄRING OCH ÅTERFUKTNING

Huden börjar åldras redan i tjugoårsåldern. I det skedet kan man inte se förändringen och det är för tidigt att börja med anti-rynkprodukter. Men det är inte för tidigt att börja förebygga rynkor genom att preppa huden med massor av fukt. PH-baserade rengöringsprodukter är också något som du bör använda hela livet oavsett ålder.

Se också till att alltid använda solskydd när du är utomhus eftersom UV-strålningen gör att din hud åldras snabbare. Du kanske inte märker det nu, men i framtiden kommer du vara tacksam för att du tänkte dig för. 

Eftersom anti-rynkkrämer är framtagna för lite äldre hud och det du i det här skedet behöver är fukt och näring så gör en anti-rynkkräm ingen större verkan. Investera istället i ett serum med hyaluronsyra och en ögonkräm. Smörj in dig med återfuktande produkter när huden blir torr och frasig.

Vårt bästa tips för dig som är mellan 20-25: Vitamin C Booster serum

 

VIKTIGAST NÄR DU ÄR 25-27: NÄRING, ÖGONGEL OCH ÅTERFUKTNING

Hudens åldrande fortsätter men de lite tyngre anti-rynkkrämerna får vänta lite. Istället är det PH-balanserade produkter för rengöring som är viktigast i kombination med återfuktande och näringsrika hudkrämer. En bra investering är en ögonkräm/ögon gel för att förebygga fina linjer under ögonen som kan uppstå när huden blir torr.

Att en gång i veckan lägga en återfuktande ansiktsmask ger huden den boost den så väl behöver.

Fortsätt att skydda din hud mot solen och lev en hälsosam livsstil genom att äta näringsrikt, motionera, dricka rikligt med vatten och sova ordentligt. 

 

Vårt bästa tips för dig som är mellan 25-27: Bayeco Green Tea Correcting Eye Cream

VIKTIGAST NÄR DU ÄR 28-36: DAG- OCH NATTKRÄM, SERUM OCH RENGÖRING

Nu börjar det bli dags att investera i dag- och natt kräm. Dagkrämen har som uppgift att skydda huden och nattkrämen reparerar skador och stärker hudens celler. Att använda samma kräm både dag och natt är därför ingen bra idé. Ett serum som är fuktgivande och balanserar ut de obalanser som kan finnas är också en bra investering. 

I början räcker det att använda nattkrämen ett par gånger per vecka. Kombinera med en rengörande mask ett par gånger per månad och fortsätt med en återfuktande mask en gång i veckan så ger du din hud de bästa förutsättningarna för att återhämta sig.

I denna ålder satsar många på att jobba mycket eller kanske skaffar barn, vilket verkligen kan beröva en från sömnen man så väl behöver, så det gäller att prioritera den för att slippa mörka ringar under ögonen.

 

Vårt bästa tips för dig som är mellan 28-36: Apple Intense Nutry Cream 

VIKTIGAST NÄR DU ÄR 37-42: ÅTERFUKTNING

I den här åldern förlorar huden en del av sin förmåga att binda fukt. Det beror på att nivåerna av hyaluronsyra minskar i kroppen. Fina linjer och rynkor blir nu synliga och det är fortfarande viktigt att använda PH-balanserade rengöringsprodukter och att återfukta huden.

Det tar 28 dagar för huden att reproducera sig och även om det nu kan vara dags att använda anti-rynkkrämer så måste du vänta ett par månader innan du kan se början till ett resultat. I början räcker det att använda anti-rynkkräm ett par gånger i veckan, så huden får lite tid att vänja sig.

Vårt bästa tips för dig som är mellan 37-42: Intense Retinol Serum

Självklart finns det inga exakta tidpunkter när kroppen åldras, men det kan vara bra att veta när det kan vara dags att börja använda olika produkter. I vissa perioder går åldrandet fortare och i vissa står det helt still. Vi har alla olika genetiska förutsättningar, utsätts för olika former av stress, sjukdomar mm. Vi kan inte jämföra oss med varandra men vi kan göra en hel del för att ge våra kroppar de bästa förutsättningarna för att stå emot åldrandet.

 

 

 

 

Härlig hudvård för alla åldrar

Produkterna nedan passar till alla åldrar och ger dessutom lite extra vardagslyx!

SPRING15
−30%
heart-solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
Solkräm SPF 30 Protection Booster 50ml Solkräm SPF 30 Protection Booster 50ml
Dagkräm med Solskyddsfaktor - Alla hudtyper - Hudvård

Solkräm SPF 30 Prot... Solkräm SPF 30 Protect... Solkräm SPF 30 Protection Booster 50ml

499 kr 349 kr
SPRING15
heart-solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
Skinroller PRO + Hyaluronic Acid Serum & Vitamin C
Behandling för torr hud - Ansiktsserum - Hudvård

Skinroller PRO + Hy... Skinroller PRO + Hyalu... Skinroller PRO + Hyaluronic Acid Seru...

937 kr
SPRING15
−15%
heart-solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
Vita-bright Repair Silk 3-pack Vita-bright Repair Silk 3-pack
Sheet Mask - Vitamin C - Hudvård

Vita-bright Repair ... Vita-bright Repair Sil... Vita-bright Repair Silk 3-pack

199 kr 169 kr
SPRING15
−10%
heart-solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
RENEWAL Hyaluronsyra + BHA 30ml RENEWAL Hyaluronsyra + BHA 30ml
Återfuktande Dagserum - Normal hud - Hudvård

RENEWAL Hyaluronsyr... RENEWAL Hyaluronsyra +... RENEWAL Hyaluronsyra + BHA 30ml

389 kr 349 kr