Vad är Retinol serum och dess fördelar? - Skinroller.se

15% extra rabatt på allt | Kod: SPRING15

menu Created with Sketch.
search Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
bag Created with Sketch.

15% extra rabatt på allt | Kod: SPRING15

  • Över 200.000 nöjda kunder!
  • Köp nu, betala i slutet av Maj!
  • Fri frakt över 399kr

Superingrediensen alla (oavsett ålder) bör inkludera i sin hudvård

Neutriherbs Hi-Tech Retinol Serum är ett serum som blivit en stor trend bland hudvårdsnördar. Det är inte magi, utan snarare aktiva ingredienser som verkligen fungerar. Retinol och E-vitamin spelar huvudrollen. Retinol kallas även A-vitamin och är en antioxidant.

Innan du börjar använda en produkt kan det vara bra att veta vad den har för inverkan på din hud. Neutriherbs Retinol Vi rekommenderar detta serum eftersom det är kliniskt bevisat att det snabbt och synligt reducerar fina linjer och minskar rynkor.

Som du säkert vet är huden kroppens största organ, ca 2 m². Huden har olika tjocklek beroende på var på kroppen den sitter (tjockast under fötterna och tunnast i ansiktet) det är därför viktigt att anpassa hudvårdsprodukter efter var på kroppen de skall användas och vilka förutsättningar huden har.

I ansiktet är huden bara 0,5 mm tjock, och mest känslig, samtidigt som det är den delen av vår kropp som är mest utsatt. Bakterier, väder- och vind, luftföroreningar och make-up gör det svårare för huden i ansiktet att återhämta sig jämfört med de delar av kroppen som skyddas av kläder.

Eftersom vi lever ett betydligt längre liv än tidigare generationer och har en mer aktiv livsstil högre upp i åldrarna ställer vi också högre krav på hur vi ser ut och att kroppen skall må bra och orka med vår livsstil.

Våra nya krav gör att utvecklingen går framåt även när det gäller hudvård och att behålla en elastisk och glänsande hy längre upp i åldrarna är inte längre så svårt, men det är din uppgift att göra jobbet! Dag- och nattkräm, en bra cleanser och regelbundna ansiktsmasker är en bra start men vi skulle rekommendera dig att använda serum innehållande retinol för att maximera din huds förutsättningar att behålla sin spänstighet och lyster.

Därför behöver du både retinolserum och dag- och nattkräm

Serum består av mindre molekyler som kan tränga djupt in i huden och leverera en mycket hög koncentration av aktiva ingredienser. Ett serum kan verkligen hjälpa din hud på lång sikt för att öka kollagen och hålla vätskenivåerna i balans. Detta gör serum också till ett bra verktyg för att punktbehandla problemområden.

Ett serum består av mikromolekyler som tränger betydligt djupare ner i huden än vad en vanlig kräm kan göra. Det blir därför naturligt att serum levererar en mycket hög koncentration av aktiva ingredienser.

Molekylerna är anpassade efter hur djupt ner i huden de ska och varje ingrediens är därför aktiv där den har störst möjlighet att påverka uppbyggnaden av nya celler.

Dag- och nattkräm är däremot effektivast i de yttre hudlagren där de har störst möjlighet att skydda huden. Därför kan man inte välja bort någon av produkterna då de är precis lika viktiga för din hud, men på olika sätt. 

Vad är Retinol serum?

Vänj huden vid retinol

Neutriherbs Retinol Serum med Vitamin E är ett helt revolutionerande serum som kommer att förbättra din hudstruktur och din hudton. Fina linjer minskar och du får mer lyster och glow i huden. Eftersom serumet tränger längre ner i huden än vad du är van vid är det viktigt att vänja huden. Använd det varannan till var tredje dag för att huden skall vänja sig. Sedan kan du sakta men säkert övergå till att använda det dagligen.

E-vitamin - en antioxidant som inte får glömmas

En annan viktig ingrediens är E-vitamin som också är en antioxidant och skyddar kroppen från fria radikaler (skadliga ämnen för kroppen), gör huden mer elastisk, skyddar den mot leverfläckar, ärrbildningar och har en läkande effekt på sår. E-vitamin skyddar också huden mot skadliga UV-strålar.

Det är ändå viktigt att använda dagkrämer med hög solskyddsfaktor, inte bara för risken för hyperpigmentering eller cancer, men även på grund av att studier visar att solen står för hela 80% av hudens åldrande!

Med en hög solskyddsfaktor undviker du fula solfläckar och pigmentförändringar som bli mycket dyra att få bort senare.  Gör en insats för dig själv och investera i en retinolprodukt som Neutriherbs Retinol Serum -  produkten som kan bespara dig tusenlappar och oönskade ålderstecken även om det idag känns ganska avlägset. 

Hur vill du att din hud ska se ut om 10 år?

Vad är Retinol serum-2

 

 

 

Fokus på retinol

Sugen på att testa vad retinol kan göra för din hy? Nedan finner du våra favoritprodukter med superingrediensen!   

SPRING15
−16%
heart-solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
Neutriherbs Retinol Serum med Vitamin E 30ml (0.25%) Neutriherbs Retinol Serum med Vitamin E 30ml (0.25%)
Ansikttserum mot rynkor - Hudvård

Neutriherbs Retinol... Neutriherbs Retinol Se... Neutriherbs Retinol Serum med Vitamin...

299 kr 249 kr
SPRING15
−20%
heart-solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
Skinroller + Retinol Serum 30ml Skinroller + Retinol Serum 30ml
Nattkur mot rynkor - Hudvård

Skinroller + Retino... Skinroller + Retinol S... Skinroller + Retinol Serum 30ml

937 kr 749 kr
SPRING15
−10%
heart-solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
Intense Retinol 0.5% + Vitamin E 30 ml Intense Retinol 0.5% + Vitamin E 30 ml
Serum med Vitamin A - Känslig hud - Hudvård

Intense Retinol 0.5... Intense Retinol 0.5% +... Intense Retinol 0.5% + Vitamin E 30 ml

389 kr 349 kr
SPRING15
−30%
heart-solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
Skinroller + Retinol 0.5 % & Vitamin E - Intense Skinroller + Retinol 0.5 % & Vitamin E - Intense
Startkit & Presentkit med Retinol - Hudvård

Skinroller + Retino... Skinroller + Retinol 0... Skinroller + Retinol 0.5 % & Vitamin ...

999 kr 699 kr