Skinroller, Hudroller, Dermaroller – Vad är skillnaden?

20% rabatt på allt | Kod: EXTRA20

menu Created with Sketch.
search Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
bag Created with Sketch.

20% rabatt på allt | Kod: EXTRA20

  • Över 200.000 nöjda kunder!
  • Köp nu, betala i slutet av Juni!
  • Fri frakt över 399kr

Skinroller, Hudroller, Dermaroller - Vad är egentligen skillnaden?

Skinroller, Hudroller, Dermaroller – Vad är egentligen skillnaden? Sanningen är att detta bara är olika namn för samma produkt. Kärt barn har många namn som man brukar säga.  Vad man bör ha koll på när man investerar i en sådan är inte vad just det företaget kallar den, utan vilken typ av Skinroller det är. Huvudfunktionen i detta smarta verktyg är egentligen att behandla olika hudproblem. Eller att endast göra din hud ännu vackrare och mer välmående. Beroende på vilken typ av Skinroller du väljer, kan resultatet dock bli väldigt olika.

Vad bör jag tänka på när jag köper en Skinroller, Hudroller, Dermaroller?

Alla dessa produkter är som sagt egentligen olika namn för en hudvårdsbehandling kallad microneedling. Denna kan du nuförtiden utföra själv hemma med en roller innehållande hundratals små nålar. Det som är den största skillnaden på olika typer av Skinrollers är framförallt nållängden och antalet nålar. Det är alltså detta du behöver göra lite research på innan, för att hitta den roller som ger bäst resultat och som passar dina behov.

 Skinroller

Vilka nållängder finns det på Skinroller, Hudroller, Dermaroller?

Det som händer när du gör en skinroller-behandling är att nålarna skapar mikroskopiska och kontrollerade skador i din hud. Detta sätter då igång en läkningsprocess av huden som fungerar precis som vanligtvis när din hud skapar nya hudceller på egen väg. Det är alltså därför man säger att dessa rollers har en föryngrande effekt på huden, då de hjälper huden att snabbare skapa ny och fräsch hud. Hur dessa produkter verkar på huden beror dock på vilken längd på Skinroller du väljer att använda.

Nållängd 0,5 mm

Studier har visat att produktionen av kollagen och nya hudceller sker 0.6 meter ned i huden. Vilket innebär att nållängder under detta inte har den hudföryngrande och ”läkande” effekten som längre nålar har. Dessa har dock andra positiva effekter som i längden gör att din hud förbättras. Effekten av dina övriga hudvårdsprodukter blir t.ex. mycket bättre, då de öppnar upp huden och gör den mer mottaglig för ingredienserna i dessa. De gör också att dina hudkrämer kan tränga längre ned i hudens lager och inte ”bara” verka på ytan.

Nållängd 1,0 mm

1-2 mm långa nålar är det som rekommenderas för microneedling av de flesta experter. Dessa fungerar bäst om du vill behandla hudproblem som sitter djupare ned i huden, och reparera skador. Längre nålar når nämligen ned i dermis, det hudlagret där cellförnyelsen sker. Många hudproblem grundar sig i hudens andra lager, och det är därför längre nålar är bättre för detta. En nållängd på 1.0 mm passar perfekt för tillexempel fina linjer i ansiktet, slapp hud och för att reducera porer.

SKinroller-Dermaroller

Nållängd 1,5 mm

I många av de kliniska studier som gjort med otroliga positiva resultat har man använt sig av nålar som är 1,5 mm. Medan du bör använda en nållängd på 1,0 mm på tunnare hud och mer känsliga delar av kroppen, fungerar denna nållängd bättre på de områden av huden som är lite tjockare. En nållängd på 1,5 mm passar perfekt för att behandla bristningar, celluliter, lite djupare är, slapp hud och pigmentfläckar.

Nållängd 0,3 mm

Denna nållängd på din Skinroller ska du använda på hud som är extra tunn och känslig. Och utöver att nållängden bör vara kort bör du även använda en Skinroller som är speciellt anpassad för detta. En nållängd på 0,3 mm passar bra för att behandla problem runt ögonen som t.ex. mörka ringar, rynkor och svullnader. Den är även perfekt att använda på svåråtkomliga delar av näsan. Vår Skinroller på 0,3 mm är speciellt anpassad för dessa ändamål. Detta då den har en mindre och smidigare yta som gör att du kan komma åt ordentligt kring området runt ögonen och näsan.

Hur många nålar ska jag ha på min Skinroller, Hudroller, Dermaroller?

Om du kikar runt på de som säljer olika typer av Skinrollers, Hudrollers och Dermarollers kommer du att märka att de flesta säljer rollers som har antingen 540 eller 192 nålar. Det går att hitta massvis av information om varför det ena antalet skulle vara bättre än det andra. De flesta rekommenderar dock färre antal nålar, och de flesta kliniska studier med goda resultat har gjorts på ett mindre antal nålar. Det finns alltså ingen riktig vetenskap som bevisar effekten av Skinrollers på 192 nålar, men detta betyder dock inte att man inte kan uppleva en positiv effekt efter behandling med dessa.